Zo werken wij

Zaaien/Planten

Sommige haagplanten kweken we op uit gestekte planten, maar meestal start het groeiproces met zaaien. Dit doen we met een zaai- of plantmachine die is voorzien van GPS. Door te zaaien en planten in rechte lijnen kunnen we veel efficiƫnter onkruid bestrijden.

We plaatsen de planten met drie rijen op een bed. Hierdoor hebben zij veel ruimte om goed te groeien. Deze solide basis zorgt voor goed beveerde haagplanten.

Verzorgen

De planten krijgen de verzorging die ze nodig hebben. We gebruiken hierbij een schoffelmachine met camera. Deze mechanische onkruidbestrijdingsmethode stelt ons in staat heel secuur te werken, we verwijderen al het onkruid tot op 2 centimeter nauwkeurig.

Wij gaan voor kwaliteit en leverzekerheid

Rooien

Om een betrouwbare kwaliteit te leveren rooien we mechanisch. Dit levert een keurige kluit op. Een deel van de haagplanten wordt hierna verkocht. Het andere deel wordt gesorteerd, in de koelcel geplaatst en wordt begin mei weer geplant om verder te groeien.

Leveren

Plantgoed ondersnijden we om wortels van goede kwaliteit te krijgen. Ook wordt het plantgoed zijdelings gesnoeid. Dit levert compact uitgangsmateriaal op dat klaar is voor vervolgteelt.

Leverbare planten worden rondgesnoeid om zo een compacte haagplant te krijgen. Door de wortels rond te steken ontstaat een goede kluit.

Overige leverafspraken verschillen per klant, we zijn daarin flexibel en houden rekening met het proces van de klant. Vraag zeker naar de mogelijkheden.

Bekijk onze mensen in actie

Rooien Fagus 1+0

Rooien Prunus plantgoed met opraper

Ons aanbod

Carpinus

Fagus sylvatica

Ligustrum

Prunus (in soorten)

Taxus